120% Font Size Sharper Font Color
Task 1 Task 2 Task 3 Rating Form
Do you know these words?
The aim of this activity is to measure the number of words that you know on this topic. Below is a list of words related to this topic. Some of them are real English words, but some are wrong. Click on the ones that are real, and ignore the wrong ones. Clicking real words will increase your score, but clicking wrong ones will decrease it. When you have finished, click on the 'Check Answer' button. The program will give you feedback and advice on which words you need to learn.

Your score:
The real words of the wrong words are shown in blue.

absenty absentee allocation applicant application
(to) appoint apprenticeship aptitude (test) assistent assistant
back pay bargaining (power) basic (salary) candidate
compensation credentials deliverable dismiss (to fire)
duration enployment employment estimation executive
float (or slack) freelance internal interview
inregular (work) irregular kickoff (meeting) labor (costs/disputes) leave
lock-in lock-out management managing director middle management
minimum (rate of pay) moonlighting motivacion motivation negotiation
night shift outsaucing outsourcing overtime (pay /work) part-time
payroll payslip period (of notice) permanant permanent
personnel portfolio provention prevention probation
production professional programmer public holiday (GB)
national holiday (US)
perchasing purchasing quality re-employment redundancy
refresher (course) remuneration resign retire
salaried salary seasonall seasonal secondary
secure severence severance short-term sick leave
skilled straike strike temporary trade union (GB)
labor union (US)
trile trial loweremployment underemployed unemployment unjustified (dismissal)
unpaid (leave) inskilled unskilled vacancy welfare
work sheet      

Match the word to the definition

Fill in the gap with the best word.
  1. The company filled the position with the best applicant .
    (Answer: applicant )
  2. After the resignation of the manager due to illness the company had to appoint a new manager.
    (Answer: appoint )
  3. The new appointee had the best credentials for the position due to her experience, knowledge and qualifications. .
    (Answer: credentials )
  4. The company had to dismiss the employee for misconduct as he was caught taking illegal drugs whilst at work.
    (Answer: dismiss )
  5. Because the project went over budget the company carried out an internal review to see what had gone wrong before publicly saying what had happened.
    (Answer: internal )
  6. All Hong Kong workers are entitled to seven days leave in their first year of work.
    (Answer: leave )
  7. Some employees in Hong Kong often work overtime if possible to earn more money.
    (Answer: overtime )
  8. Some companies have a probation period for new staff to see if they are capable of doing the job. If not then their services are no longer required and they have to leave.
    (Answer: probation )
  9. When a person no longer wants to work at a company then what they do is resign by writing a letter to the manager.
    (Answer: resign )
  10. If a company looks after its employees well it is probably concerned with their welfare and provides adequate health care allowances.
    (Answer: welfare )
Click the tabs to show contents.
Copyright© 2012-2015 UGC ICOSA Project, Hong Kong. All rights reserved.