120% Font Size Sharper Font Color
Task 1 Task 2 Task 3 Rating Form
Do you know these words?
The aim of this activity is to measure the number of words that you know on this topic. Below is a list of words related to this topic. Some of them are real English words, but some are wrong. Click on the ones that are real, and ignore the wrong ones. Clicking real words will increase your score, but clicking wrong ones will decrease it. When you have finished, click on the 'Check Answer' button. The program will give you feedback and advice on which words you need to learn.

Your score:
The real words of the wrong words are shown in blue.

Purpose Timeliness Ethical Honesty
Harmony Reliability Responsibility Persuasive
Logical Internal proposal External proposal Solicit
Unsolicited Impersuasive Unpersuasive Unseminal Not seminal Creative skills
Communication skills Technical skills Rationale Uncontent Discontent
Categorise Incourteous Discourteous Reader Inethical Unethical
Unhonest Dishonest Solicited Content Disreliable Unreliable
Unresponsible Irresponsible Synthesise Writer Unlogical Illogical
Seminal Inconcise Wordy Concise Courteous
Clear Incontent Discontent Punctuation Manager

Match the word to the definition

Fill in the gap with the best word.
  1. The reader is the most important person to consider when you write a document.
    (Answer: reader )
  2. ‘Please write this document by tomorrow’ is an example of something that is solicited .
    (Answer: solicited )
  3. Why are we doing this? I want to know the rationale .
    (Answer: rationale )
  4. Your report is too long. Please be more concise .
    (Answer: concise )
  5. Make sure that you tell the truth. Be honest .
    (Answer: honest )
  6. Does your email make sense? Is it organized well? Is it clear ?
    (Answer: clear )
  7. Is paying someone to write a document which you then pretend is your own ethical ?
    (Answer: ethical )
  8. Please be respectful and courteous at all times.
    (Answer: courteous )
  9. Is your behaviour appropriate for someone who is working in this organization?
    (Answer: appropriate )
  10. Why are you writing this? What is its purpose ?
    (Answer: purpose )
Click the tabs to show contents.
Copyright© 2012-2013 UGC ICOSA Project, Hong Kong. All rights reserved.