120% Font Size Sharper Font Color
Task 1 Task 2 Task 3 Rating Form
Do you know these words?
The aim of this activity is to measure the number of words that you know on this topic. Below is a list of words related to this topic. Some of them are real English words, but some are wrong. Click on the ones that are real, and ignore the wrong ones. Clicking real words will increase your score, but clicking wrong ones will decrease it. When you have finished, click on the 'Check Answer' button. The program will give you feedback and advice on which words you need to learn.

Your score:
The real words of the wrong words are shown in blue.

acute abnormal ache acute
allergy ambulance anaemia antebiotics antibiotics
bacteria benign biopsy blood (count/pressure)
cardiopulmonary resuscitation (or CPR) cast chemotherapy critical (condition)
dyhydrated dehydrated diabetes diagnose disabilities
discomfert discomfort disease dislocated disorders
dressing emergency examinasion examination external
flu fracture (bone) greriatrics geriatrics germs
gerontology headache hospital illness
immunisation inflectious infectious inflamed intensive (care)
internal itchy labortory laboratory light-headed
maintenance malignent malignant medical (procedures) midwives
moniter monitor neonatology nurse nutrition
obtain onclology oncology order outpatient
pain (killer) patient padiatrics pediatrics partial
pharmacy physician physiology postoperative
pronatal prenatal prepare prescription proventative preventive
primary procedures progress prospects
pscychiatric psychiatric rapid registered rehabilitation
remain report response results (test)
routine shots (or injections) siesure seizure shock
side effect signs skin sore (throat)
sprain stomach (ache) supervising surgery
swollen symptums symptoms temperature tender
test therapy treatment ultrasound

Match the word to the definition

Fill in the gap with the best word.
  1. When a person has the flu they have a temperature and their body will ache .
    (Answer: ache )
  2. Many people get a blocked nose and a cough in springtime because of an allergy to flowering plants.
    (Answer: allergy )
  3. Some bacteria are beneficial to humans (for example, those that live in the stomach and aid digestion ), and some are harmful (for example, those that cause disease)
    (Answer: allergy )
  4. The removal of (living tissue) for diagnostic evaluation is called a biopsy.
    (Answer: biopsy )
  5. If you displace a body part, particularly a bone from its normal position, then you have dislocated it.
    (Answer: dislocated )
  6. To care for a wound you must replace the dressing once every day.
    (Answer: dressing )
  7. Once you lose your footing it is easy to fall and break your back, your nose, your head or fracture your bones.
    (Answer: fracture )
  8. If you have or feel a peculiar tingling or uneasy irritation of the skin that causes a desire to scratch the part affected then you are feeling itchy .
    (Answer: itchy )
  9. Neonatology is the the study of the development and disorders of newborn children.
    (Answer: neonatology )
  10. The place that dispenses drugs is called a pharmacy in some countries and a chemist or drug store in others.
    (Answer: pharmacy )
  11. The branch of science concerned with the functioning of organisms and the processes and functions of all or part of an organism is known as physiology .
    (Answer: physiology )
  12. Procedures are the particular courses or modes of action used to treat a patient.
    (Answer: procedures )
  13. A collapse of circulatory function, caused by severe injury, blood loss, or disease, and characterized by pallor, sweating, weak pulse, and very low blood pressure is called shock.
    (Answer: shock )
  14. A side-effect is any effect of a drug, chemical, or other medicine that is in addition to its intended effect, especially an effect that is harmful or unpleasant. .
    (Answer: side-effect )
  15. To carry out an examination on (a substance, material, or system) by applying some chemical or physical procedure is known as a test.
    (Answer: test )
Click the tabs to show contents.
Copyright© 2012-2015 UGC ICOSA Project, Hong Kong. All rights reserved.