120% Font Size Sharper Font Color
Task 1 Task 2 Task 3 Rating Form
Do you know these words?
The aim of this activity is to measure the number of words that you know on this topic. Below is a list of words related to this topic. Some of them are real English words, but some are wrong. Click on the ones that are real, and ignore the wrong ones. Clicking real words will increase your score, but clicking wrong ones will decrease it. When you have finished, click on the 'Check Answer' button. The program will give you feedback and advice on which words you need to learn.

Your score:
The real words of the wrong words are shown in blue.

advance (freight) propaid (freight) prepaid advice (of shipment / note)
consignment backed (note) backhaul
barrel batch (number) bearant bearer
berth bonded bulk
carrier charter (party) clearance
consilar consular consolidation consignee
consignor container cubbic cubic
declared (value) departure destination
dock docker (UK)
longshoreman (US)
dunnage
excess luggage (UK)
excess baggage (US)
floor-rate flat-rate forwarding
goods train (UK)
freight train (US)
goods wagon (UK)
freight car (US)
goods yard (UK)
freight yard (US)
gramme (UK)
gram (US)
gross haulage
interland overland landing litre (UK)
liter (US)
lorry (UK)
truck (US)
lot luggage (UK)
baggage (US)
metre (UK)
meter (US)
mile millimetre
moorige moorage net (tonnage/weight) ounce
outward journey overload payloud payload
port -
harbour (UK)
harbor (US)
porterage poste restante (UK)
general delivery (US)
pound preferential (rate) proliminary (inspection) preliminary (inspection)
protective (duty) quay reefer
single ticket (UK)
one-way ticket (US)
slot stow
tare tolerense tolerance ton
transship uncharging (permit) discharging unpacked
waybill wharf  

Match the word to the definition

Fill in the gap with the best word.
  1. Consolidation is the best way to bring together many small shipments, often from different shippers, into large shipment quantities.
    (Answer: consolidation )
  2. A freight movement in a direction (or lane) of secondary importance or light demand is called backhaul.
    (Answer: backhaul )
  3. A reefer is a refrigerated container.
    (Answer: reefer )
  4. Dunnage is wood and packaging materials used to keep cargo in place inside a container or transportation vehicle.
    (Answer: dunnage )
  5. The place for a container onboard a container ship is called the slot .
    (Answer: slot )
  6. An individual or firm to whom freight is shipped is called the consignee .
    (Answer: consignee )
  7. The charge made for the work of carrying supplies, goods etc is called porterage .
    (Answer: porterage )
  8. Excess luggage in the UK is known as excess baggage in the US.
    (Answer: baggage )
  9. In the UK a labourer on shipping docks is known as a docker but in the US in known as a longshoreman.
    (Answer: longshoreman )
  10. Transship is to transfer from one ship, truck, freight car, or other conveyance to another. .
    (Answer: transship )
Click the tabs to show contents.
Copyright© 2012-2015 UGC ICOSA Project, Hong Kong. All rights reserved.