120% Font Size Sharper Font Color
Task 1 Task 2 Task 3 Rating Form
Do you know these words?
The aim of this activity is to measure the number of words that you know on this topic. Below is a list of words related to this topic. Some of them are real English words, but some are wrong. Click on the ones that are real, and ignore the wrong ones. Clicking real words will increase your score, but clicking wrong ones will decrease it. When you have finished, click on the 'Check Answer' button. The program will give you feedback and advice on which words you need to learn.

Your score:
The real words of the wrong words are shown in blue.

Neutral Replicate Establish Centred
Bold Font Letterhead Reflectly Reflectively
Convention Memorandum Italyics italics Format
Complaint Missubstantial insubstantial Indent Receiver
Comma Internal Outternal External Content
Logical Identify Correspond Circular
Discurrent not current Imperative Humble Distinguishly distinguishedly
Recipient Claritiness clarity Concised concise Directness
Jargoned Unredundant Not redundant Disseminate Complianceless not compliant
Expediate Formulate Endeavourly endeavour Stategize strategize
Optimum Herewith Forthcoming Disaffirmative negative
Concisely Appropriately Unprompt Late Diagrammatically
Depositly deposit Identify

Match the word to the definition

Fill in the gap with the best word.  There is a clue to the meaning of the missing word in brackets at the end of the sentence.
  1. If you listed the objectives, it would be easier to strategize an appropriate activity. (make a plan for)
    (Answer: strategize )
  2. Compliance with the law is expected of all. (Conformity)
    (Answer: Compliance )
  3. There are, he says, no modifiers that distinguish the tenses of verbs. (show the difference between)
    (Answer: distinguish )
  4. The Federal Government has taken effective steps to insure equal opportunity for all employees and applicants for employment. (successful)
    (Answer: effective )
  5. More importantly it has served as a neutral corner and oasis of peace in the war-torn city. (impartial)
    (Answer: neutral )
  6. Avalanches began to pour down the cliff face around us, and it became imperative to seek shelter. (vital)
    (Answer: imperative )
  7. Use the app to search for gifts by category, recipient , or price. (receiver)
    (Answer: imperative )
  8. It was a little artsy: visually bold , visually striking. (confident)
    (Answer: bold )
  9. In the presence of so many world-famous writers I felt very humble . (shy)
    (Answer: humble )
  10. The high cost of textbooks is a rising student complaint . (grievance)
    (Answer: complaint )
Click the tabs to show contents.
Copyright© 2012-2013 UGC ICOSA Project, Hong Kong. All rights reserved.