120% Font Size Sharper Font Color
Task 1 Task 2 Task 3 Rating Form
Do you know these words?
The aim of this activity is to measure the number of words that you know on this topic. Below is a list of words related to this topic. Some of them are real English words, but some are wrong. Click on the ones that are real, and ignore the wrong ones. Clicking real words will increase your score, but clicking wrong ones will decrease it. When you have finished, click on the 'Check Answer' button. The program will give you feedback and advice on which words you need to learn.

Your score:
The real words of the wrong words are shown in blue.

protocol parameters uniqueless uniqueness construct
abstract dinamics dynamics consequences critical
investigate schema scenaria scenarios correlates
decode genome calibrateness calibration whereas
potentialy potentially indicates fourgoing forgoing systematic
phenomena contrastive disenablement disablement hypothesis
inference generalizasion generalization synthesis explanatory
proposal classify categories specificity
subsequently valid diseminate disseminate causal
values reasoning frames transducer
textual pinpointed antipressure negative pressure strategies
attributed restricted authority quantifying

Match the word to the definition

Fill in the gap with the best word.
  1. The human genome is made up of about 35,000genes.
    (Answer: genome )
  2. The formation of a chemical compound through the combination of simpler compounds or elements is known as synthesis .
    (Answer: synthesis )
  3. The overall effect is jittery, the technical equivalent of a film shot with a handheld camera.
    (Answer: technical )
  4. It is all too easy to be satisfied with being an authority , an expert in your field.
    (Answer: authority )
  5. So far the maximal capacity of human longevity has been restricted by limited diet and lifetime health insults.
    (Answer: restricted )
  6. The goal of a university is to produce and disseminate knowledge.
    (Answer: disseminate )
  7. There are valid legal and moral issues here, but there were also real-world questions without good answers.
    (Answer: valid )
  8. The normal cycle appeared to have been disrupted, which would have required a major rethink of the sun's internal dynamics .
    (Answer: dynamics )
  9. The first two columns are self- explanatory but the third is less so.
    (Answer: explanatory )
  10. The guiding principal for us was to try to construct a community with more equality and quality of life.
    (Answer: construct )
Click the tabs to show contents.
Copyright© 2012-2013 UGC ICOSA Project, Hong Kong. All rights reserved.