120% Font Size Sharper Font Color
Task 1 Task 2 Task 3 Rating Form
Do you know these words?
The aim of this activity is to measure the number of words that you know on this topic. Below is a list of words related to this topic. Some of them are real English words, but some are wrong. Click on the ones that are real, and ignore the wrong ones. Clicking real words will increase your score, but clicking wrong ones will decrease it. When you have finished, click on the 'Check Answer' button. The program will give you feedback and advice on which words you need to learn.

Your score:
The real words of the wrong words are shown in blue.

acute aflecting affecting afferent analysis
ancillary anti-reflective coating apearence appearance aspheric lenses
astigmatism avoid autorefractor brifocals bifocals
bridge cataract characterized (by) chronaic chronic clinician
comfort complaint compliance confrontation (fields)
conjunctivitis correction decreased defect
demonstrated diagnosis dilated discharge
discussion diplopia disease distence distance
dose exacerbate external ocular extra ocular
evaluatsion evaluation eye wire follow-up frame width
gaze(s) glass glaucoma habitial habitual
hypoxia iris lahses lashes lensometer
macular maintenance manifest measure
medical medications moniter monitor mucsles muscles
myopia negative (for) non-compliance normal
occular ocular often (presents with/as) opthalmologest ophthalmologist optical center
optometrist over the counter outline polarized lenses
ploycarbonate polycarbonate positive (for) presbyopia prescription
present (for examination) prevent previously progresives progressives
prolonged protection pupil reactive
readers recal recall recommend records
recurence recurrence remission resolution revealed
secondery secondary sclera specticle spectacle stable
suggests suspect suppression symptoms
systemac systemic tonometry trifocles trifocals vitrous

Match the word to the definition

Fill in the gap with the best word.
  1. In order to cope with strong sunshine glasses are often given an anti-reflective coating .
    (Answer: anti-reflective )
  2. Astigmatism is caused by an eye that is not completely round; it is more shaped like a football or back of a spoon.
    (Answer: astigmatism )
  3. When inflammation of the eye may be caused by bacteria, virus, allergens or chemicals you have conjunctivitis .
    (Answer: conjunctivitis )
  4. Extra-ocular is the name given to some of the muscles that turn the eyes to position them for viewing objects .
    (Answer: extra-ocular )
  5. A deficiency of oxygen supply to a tissue is called hypoxia .
    (Answer: hypoxia )
  6. Pigmented tissue that lie behind the cornea that gives color to the eye (e.g., blue eyes) and controls the amount of light entering the eye by varying the size of the black pupillary opening is called the iris .
    (Answer: iris )
  7. The lens is the transparent structure inside the eye that focuses light rays onto the retina.
    (Answer: lens )
  8. Macular is the portion of the eye that allows us to see fine details clearly.
    (Answer: macular )
  9. An optometrist is a physician who treats refractive errors and eye diseases.
    (Answer: optometrist )
  10. The clear, jelly-like substance that fills the center of the eye is called the vitreous .
    (Answer: vitreous )
Click the tabs to show contents.
Copyright© 2012-2015 UGC ICOSA Project, Hong Kong. All rights reserved.